Modtag min gratis guide "Få dit projekt til at flyve med 11 succesfulde metoder". Find ud af, hvordan jeg gik fra 1000 til 15.000 besøgende på kun ét enkelt år!

LÆS MERE HER>>

Få hjælp til dit projekt! Med konkrete metoder, værktøjer og i praksis hjælper jeg dig og dine projekter i mål.

LÆS MERE HER>>

Tag kontakt her.... Få afdækket om vi kan hjælpe dig til nye kompetencer, som du kan bruge til dit næste live-arrangement.

KONTAKT OS HER>>


Andre fortæller om samarbejdet

Hej, jeg hedder Nadja


Jeg er kulturleder, sceneproducent og ekspert i at producere live-projekter med fokus på processer og organisationskultur. Jeg er en urokkelig optimist, der ønsker at hjælpe til at skabe gode, bæredygtige og kreative organisationer, som både er en succes udadtil og indadtil…

Læs mere her

Download GRATIS guide


Hent guiden “Få dit projekt til at flyve med 11 succesfulde metoder”, den giver dig ideer, inspiration og værktøjer til dit næste kreative projekt med live-afvikling.

Find den her>>

Metoder der giver mening i praksis

P-Systemet


P-systemet kan hjælpe til at skabe et bæredygtigt fundament i dit kreative eller kulturelle projekt.

Systemet fungerer som en retningslinje, der guider og hjælper dig til at udvikle et godt udgangspunkt, et tydeligt værdisæt og et klart overblik, inden du kaster dig over dit næste live-projekt.

Hvis du også implementerer det i praksis undervejs i projektet, kan det løfte dit projekt til nye højder både for dig selv, dine kollegaer og dine gæster og publikummer.

P-systemet lærer dig at elske processerne mindst lige så højt som selve målet!

  • Hvilke(t) formål har projektet for dig?
  • Hvilke(t) formål har projektet for verden?

– Undersøg og sæt fokus på, hvorfor du er en del af projektet. Er det fordi, du synes, det er meningsfuldt? Fordi du finder det virkelig sjovt? Fordi du udvider dit netværk? Eller opbygger dit CV? Måske er det fordi, du kender nogle, som er med? Eller fordi du har arbejdet med det i mange år, og bare gør som du plejer? Er det fordi, at du er passioneret omkring det og er overbevist om, at det kan gøre en forskel?

Eller hvad er årsagen for dig?

– Undersøg også og sæt ord på, hvilken forskel projektet gør for verden. Det kan måske være, at det er et bæredygtigt projekt, som hjælper på samfundsniveau? Eller at det er et projekt, der underholder og skaber glæde? Måske gør det en forskel for en by eller et samfund? Det kan være, du ser det som toneangivende i branchen? Eller at projektet skaber gode, særlige oplevelser og minder mellem mennesker? Det kan være, at dit projekt gør en forskel, fordi kunst er vigtigt? Måske fordi det også er vigtigt for sjælen?

Det kan være disse eller mange andre årsager, der gør, at dit projekt gør en forskel for verden. Hvilken forskel mener du, at dit projekt gør for verden?

Reflektér over dette, inden du starter med dit projekt og besøg ofte dit “Purpose” undervejs i projektet, så du hele tiden sikre dig, at det stemmer overens med dine værdier og fokuspunkter!

  • Dig
  • Dit team
  • Dine metoder

For at sikre dig at projektet er meningsfuldt fra start til slut for både dig og dem du arbejder sammen med, er det essentielt, at du bevidstgør dine egne rutiner og praksisser i og uden for projektet. Det er også vigtigt, at du er tydelig omkring hvor, hvornår og hvordan, du arbejder sammen med dit team, hvad det kræver af dig, og hvordan du er med til at lede teamet trygt igennem projektet. Dertil kommer også, at forberedelse af metoder til projektets faser samt den interne kommunikation bliver sikret fra start af, men også tilpasses løbende undervejs i projektet.

Det er i denne trekløver med dig, dit team og dine metoder, at potentialet i og bag projektet ligger!

  • Organisationskultur og Kommunikation

Vi skal bruge tid på at opbygge en organisation, hvor der er plads til at være den, man er, til at blive udfordret inden for tydelige rammer og hvor man kan vokse med opgaven og projektet. Ledelsen skal fastlægge og opretholde retningslinjer, men ansvaret for at gå samme vej ligger hos alle i hele organisationen.

De gode metoder skal løbende forankres i projektet og gå hånd i hånd med organisationens værdier. Det er vigtigt, at det bliver udført i praksis, for det er kun, når vi rent faktisk gør det, at det virker. Det er ikke nok kun at tænke sig til at være det “fede” team.

Jeg anbefaler altid at være tydelig om intern kommunikation. Det er vigtigt, at den interne kommunikation fungerer, så alle forstår, hvilke værdier projektet bygger på, hvilke opgaver der skal løses, og hvordan processen med opgaver og afvikling af projektet skal finde sted. Derudover skal ledelsen også være tydelig i de helt basale dagligdagspraksisser, som eksempelvis kan være, hvordan vi i teamet skal være sammen, hvor teamet er sammen, hvad der er vigtigt at dele med hinanden, og hvad der er vigtigt at spørge hinanden om osv. Et værktøj til at kommunikere internt kan eksempelvis være en digital platform, som alle har adgang til, hvor det er muligt at planlægge arbejdsopgaver, sparre og kommunikere med hinanden.

Det er kun, når vi er nærværende og bevidst tilstede at vi kan skabe en god organisation, hvor vi sammen ønsker at skabe store meningsfulde live-projekter igen og igen.

  • Tillid
  • Engagement
  • Motivation
  • Mod
  • Glæde

… De er alle værdier, der er vigtige at tage med sig og sætte fokus på, når man skaber et stort projekt med mange mennesker, der arbejder sammen.

Flere af værdierne hænger uløseligt sammen, og det er kun ved den ene, at den anden opstår.

Du kan bruge listen som forberedelse til dit projekt, men også til løbende at tjekke op på, om I husker at sætte fokus på jeres værdier og principper, eller om de er glemt midt i travlheden. Byg også gerne flere på din egen liste, som er vigtig at have fokus på for netop dit projekt!

Principperne her er som lysene i lagkagen, de kan måske godt undværes, men det bliver bare aldrig helt den samme helhedsoplevelse uden!

Lær at elske processen

“Dream big, work hard and surround yourself with love.”